Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Όπερας - Ψήνεσαι για Οπερα; ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ Θέατρο Ολύμπια 29, 30 ΜΑΡ 2011




Στις 29 και 30 Μαρτίου η Εθνική Λυρική Σκηνή συνδιοργανώνει με το Μουσικό Σχολείο Ιλίου το 2ο Μαθητικό Φεστιβάλ Όπερας. Φέτος το φεστιβάλ φιλοξενεί τη δουλειά των μουσικών συνόλων και θεατρικών ομάδων από πέντε σχολεία. Πρόκειται για τα Μουσικά Σχολεία Ιλίου, Παλλήνης, Πειραιά και Καλαμάτας καθώς και τα Νέα Εκπαιδευτήρια Γ. Μαλλιάρα.


Από τα έργα που θα ανέβουν το διήμερο στην κεντρική σκηνή του Ολύμπια, ξεχωρίζει η μονόπρακτη κωμική όπερα Το καναρίνι (2011) του Γιάννη Δροσίτη, Η χαμένη Κούκλα του Α. Στράσε, σε μουσική του Νίκου Τσότρα, ο Γύρος του Κόσμου σε 80 μέρες πάνω στο μυθιστόρημα του Ιουλίου Βέρν και το παραμύθι-μιούζικαλ του Στέλιου Μαρίνη Ο Τικαλάκης.



Παράλληλα, στο χώρο του φουαγιέ θα ανέβει σε ημιθεατρική μορφή οΜατωμένος Γάμος του Μάνου Χατζιδάκι και το παραμύθι Το Μαγικό Βιολί σε μουσική του Ιωσήφ Βαλέτ πάνω στο βραβευμένο κείμενο του μαθητή Ραφαήλ Κετσετσίδη.



Το κεντρικό έργο που θα κλείσει το φεστιβάλ θα είναι η νεανική μονόπρακτη όπερα του Μότσαρτ Βαστιανός και Βαστιανή από την Συμφωνική Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Ιλίου υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιάννη Πανταζάτου.


Κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ Όπερας, τα μουσικά σύνολα νυκτών εγχόρδων, ευρωπαϊκής χορωδίας και πνευστών του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο φουαγιέ του Ολύμπια τις μεσημεριανές ώρες. Σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.



Όλες τις παρακάτω καταχωρήσεις τις πήραμε από το εξαιρετικό site του σχολείου μας που αξίζει να γνωρίσετε και να μοιράσετε παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου