Τρίτη 10 Μαΐου 2011


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 11/4/11

Σας αποστέλλουμε:
1. Την πρόσκληση της Γεν. Συνέλευσης
2. Το ψήφισμα της Πανελλήνιας Ενωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων
3. Το ψήφισμα του Σχολικού Συμβουλίου του Σχολείου μας.
Αγαπητοί γονείς,
Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας που πραγματοποιήθηκε εξ αναβολής την Δευτέρα 11/4/2011 το πρώτο θέμα ήταν ενημερωτικό.
Παραβρέθηκαν οι κ. Πανταζάτος και Ανεμοδουριώτης εκ μέρους της καλλιτεχνικής επιτροπής του Υπ. Παιδείας και ο κ. Γκιώνης, εκ μέρους του Δήμου Ιλίου.
Εκφράστηκε η έντονη ανησυχία από τους γονείς για τα μέτρα που δρομολογούνται από το Υπουργείο Παιδείας. Τέθηκαν ερωτήσεις προς τους προσκεκλημένους μας με ιδιαίτερη έμφαση στο κατά πόσο μπορεί να ανταποκριθεί οΔήμος και με ποιους τρόπους θα διασφαλιστεί η πραγματοποίηση της μεταφοράς και της σίτισης από το Σεπτέμβρη με δεδομένο ότι το χρονικό διάστημα που μένει είναι πολύ μικρό για να πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί.
Οι απαντήσεις του εκπρόσωπου του Δήμου όχι μόνο δεν μας καθησύχασαν αλλά ανησυχούμε ακόμα πιο έντονα αφού περιορίστηκε σε ευχολόγια και γενικόλογες αναφορές για τις«ικανότητες» της δημοτικής αρχής.
Μας δυσαρέστησε ιδιαίτερα το γεγονός ότι παρά την υπόσχεση του Δημάρχου κυρίου Ζενέτου σε εκπροσώπους του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας να μπει το θέμα της μεταφοράς και της σίτισης στο Δημοτικό Συμβούλιο, με σκοπό να ζητηθεί με κοινό ψήφισμα η δημιουργία ενιαίου φορέα μεταφοράς και μέχρι την ολοκλήρωσή του να έχει την αρμοδιότητα η περιφέρεια, ο κύριος Αντιδήμαρχος μετέφερε την άρνηση του Δημάρχου.
Ξεκαθαρίσαμε ότι εμείς επιμένουμε να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τα σοβαρά θέματα της μεταφοράς και της σίτισης, τα οποία έχουν περάσεις στις αρμοδιότητες του δήμου πρόσφατα με τον «Καλλικράτη» και ο δήμος έχει αποδεχθεί τις αρμοδιότητες αυτές.
Ζητήσαμε να γίνει σαφές ότι αν άμεσα δεν λυθεί το θέμα των αρμοδιοτήτων και της χρηματοδότησης από το Σεπτέμβρη δεν θα μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο μας.
Οι κύριοι εκπρόσωποι της καλλιτεχνικής επιτροπής οι οποίοι είναι και καθηγητές στο σχολείο μας εκφράσανε την ανησυχία τους για τα ζητήματα που τέθηκαν και διευκρίνισαν ότι ο ρόλος της καλλιτεχνικής επιτροπής είναι συμβουλευτικός.
Επίσης εκφράστηκε η ανησυχία σε σχέση με τα σχέδια που παρουσίασε η Κυβέρνηση για την αναμόρφωση του Λυκείου και πως το δικό μας σχολείο θα προσαρμοσθεί σε αυτό το πρόγραμμα (ώρες λειτουργίας 8π.μ.-400μ.μ.).
Στις 30 Μάρτη η κυβέρνηση παρουσίασε τα σχέδιά της για την αναμόρφωση του Λυκείου. Τα σχέδια αυτά, από κοινού με το «Νέο Σχολείο», το νόμο 3848/2010 και τα άλλα κυβερνητικά μέτρα (νέα διοικητική δομή, ολοήμερα, πρότυπα σχολεία, κτλ) δίνουν συντριπτικό χτύπημα στη μόρφωση των παιδιών μας. Συγκεκριμένα:
Οι μαθητές θα μαθαίνουν διαφορετικά πράγματα στο ένα σχολείο από το άλλο, αλλά και μέσα στο ίδιο το σχολείο. Απαξιώνεται παραπέρα η γενική μόρφωση.Το Λύκειο χάνει παντελώς το μορφωτικό του χαρακτήρα αφού τα μαθήματα γενικής παιδείας θα είναι μέχρι την Α’ Λυκείου, ενώ η νέα δομή του σχολείου και το εξεταστικό σπρώχνουν τα παιδιά να προετοιμάζονται αποκλειστικά για τα μαθήματα των εξετάσεων και την πρόσβαση στα ΑΕΙ. Θεριεύει η παραπαιδεία, η εμπορευματοποίηση της Παιδείας.
Μετά την ενημέρωση ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των γονέων με βάση την εισήγηση του Δ.Σ.
Με μεγάλη πλειοψηφία η Γενική Συνέλευση εκτίμησε ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη και το πέρασμα αρμοδιοτήτων στους δήμους εκτιμάμε ότι θα οξυνθούν το πρόβλημα της χρηματοδότησης και ιδιαίτερα της μεταφοράς.
Σοβαρό ζήτημα που δεν έχει δρομολογηθείη λύση του είναι επίσης αυτό της σίτισης, καθώς και των κακοτεχνιών του σχολείου μας.
Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε
1) Να απαιτήσουμε να μπει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, να παραβρεθούμε και να τοποθετηθούμε.
2) Να συμμετέχουμε στην συγκέντρωση που θα γίνει την Πέμπτη στις 5 Μαίου 2011 στο σύνταγμα σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων
3) Κινητοποιήσεις μετά τις εξετάσεις;
Άποψη των γονιών είναι ότι δεν πρέπει να πάμε βήμα πίσω από αυτά που δικαιούνται τα παιδιά μας.
Ούτε βήμα πίσω από το αίτημα γιαΑποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ :ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΝΔΡΟΝΙΑΔΗ-ΡΟΥΒΑΛΗ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΦΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου