Τρίτη 10 Μαΐου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10 -5 - 2011


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΛΙΟΥ
 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ     10 -5 - 2011
            Την Πέμπτη 5 – 5 – 2011 πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες από την  Πανελλήνια Ένωση Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων συγκεντρώσεις διαμαρτυρίες από το σύνολο σχεδόν των μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων της χώρας με εξαιρετικά ικανοποιητική συμμετοχή.
 Στην Αθήνα η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Συντάγματος με μεγάλη συμμετοχή και μαχητικότητα παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες τόσο της συγκεκριμένης μέρας (είχε στάση ο ΗΣΑΠ, έβρεχε συνεχώς και κάποια στιγμή καταρρακτωδώς κ.α.)   όσο και το ότι έγινε σχεδόν μέσα στις  εξετάσεις. Αισθητή όπως πάντα η συμμετοχή του μουσικού Ιλίου. Η υποδοχή που μας επιφύλαξε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πορεία μας προς το υπ. Εσωτερικών είναι ενδεικτική και των προθέσεων  για το πώς εννοούν  το διάλογο.  Μαθητές, γονείς δάσκαλοι, αντιμετώπισαν την φραγή του δρόμου από τις αστυνομικές κλούβες και τις δυνάμεις των ΜΑΤ.
            Σύμφωνα με τους επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε  εντολή να μην προχωρήσουν μαθητές γονείς και εκπαιδευτικοί έως το κτίριο του υπουργείου στην οδό Βασιλ. Σοφίας, προκειμένου αντιπροσωπεία τους να επιδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας.
             Παρά τις συνεχείς διαβουλεύσεις των εκπροσώπων των συλλόγων μας, της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Καλλιτεχνικών Σχολείων, εκπροσώπων της ΑΔΕΔΥ και της ΟΛΜΕ, αλλά και των βουλευτών Κριτσωτάκη, Αμανατίδου (ΣΥΡΙΖΑ) και Καραθανασόπουλου (ΚΚΕ), οι απαντήσεις που μεταφέρονταν από το υπουργείο  ήταν αρνητικές. Αντιπροσωπεία από τους συλλόγους της Αθήνας μόνο δυο εκπρόσωποι των μαθητών με τη συνοδεία των βουλευτών  και του επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων έφτασε στην είσοδο του υπουργείου και μόνο στην Κα Αθανασίου, με συνοδεία επιτράπηκε να ανέβει και απλώς να πρωτοκολλήσει και να επιδώσει το ψήφισμα στον ειδικό γραμματέα Κο Χατζηεργάτη. Στο υπ. Παιδείας μας δήλωσαν για ακόμα μια φορά αναρμοδιότητα ως αναφορά τη μεταφορά και τη σίτιση .            
            Δηλώνουμε πως οι απαγορεύσεις και η αυθαιρεσία που χαρακτηρίζει την «αύρα» που αποπνέει η πολιτική γραφή του κ. Ραγκούση, του υπουργείου του αλλά και συνολικά της κυβέρνησης, δεν πρόκειται να κάμψει τον αγώνα και τις προσπάθειες των σχολικών κοινοτήτων των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων. Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων των παιδιών μας, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν μεταφορά και σίτιση όπως προβλέπονται από τους νόμους ίδρυσης και λειτουργίας των σχολείων μας , μέσα από δημόσιο φορέα με δικό του προϋπολογισμό και αρμοδιότητες. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από το αίτημά μας για καμία ανάμιξη των ιδιωτών στην εκπαίδευση για μια παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν.
            Στη συγκέντρωση συμμετείχαν εκτός από τους  βουλευτές που προαναφέραμε εκπρόσωποι της  ΑΣΓΜΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και δημοσιογράφοι .
            Για μια φορά ακόμα συγχαρητήρια στα παιδιά μας για την συμμετοχή τους την εφευρετικότητα τους σε συνθήματα και κυρίως για την ψυχραιμία τους και την ωριμότητα τους μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις και την υπομονή τους κάτω από την καταρρακτώδη βροχή
                                                                  ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΟΥΒΑΛΗ ΑΝΔΡΟΝΙΑΔΗ                                :                                                                        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΑΦΙΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ          
       
    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου