Κυριακή 15 Μαΐου 2011

ΘΕΜΑΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ



Ένα σχόλιο για την Υπουργό που κάθε μέρα κάνει προπαγάνδα και επικοινωνική πολιτική με τις εξετάσεις των παιδιών.
         Από "Aνεξάρτητες Επιτροπές" που δεν καταλαβαίνουν ότι οι δυσκολίες στα θέματα μπαίνουν τουλάχιστον σταδιακά σε μια εξέταση και από "Επιτροπές -παραδουλεύτρες" της υπουργού που αιφνιδιάζουν τα παιδιά ,δεν δεχόμαστε ότι τα παιδιά μας μπορούν να είναι έρμαια των σκοπιμοτήτων  του υπουργείου,που θέλει ντε και καλά να περάσει τη λογική της αριστείας  και του ξεσκαρταρίσματος στο σχολείο.Σε μια κοινωνία τόσο ταξική και με τόσους διαχωρισμούς δεν είναι να αναρωτιέται κανείς για τα φαινόμενα του ρατσισμού και του φασισμού.                              Αυτός  ο διαχωρισμός που πάνε να κάνουν στην κοινωνία είναι πολύ βαθύς. 
           Και οι γονείς καλό είναι να καταλάβουν ότι δεν γέννησαν αριθμούς που πρέπει να μικρύνουν στο βωμό των καταργήσεων σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης..Ούτε να δεχτούν ότι φταίνε τα παιδιά τους και ότι   ήταν αδιάβαστα ή άμαθα στο να απαντάνε στους αιφνιδιασμούς αδίστακτων τεχνοκρατών.Ας μην εσωτερικεύουν τους διαχωρισμούς των  σκοτεινών μυαλών που ένεκα της εξουσίας ,βάζουν ΘΕΜΑΤΑ  και  ερωτήματα στην κοινωνία με τον τρόπο που εξυπηρετεί μόνο την ελιτ.
  Να μη βιαστούν να το πουν και οι υπουργίνες. Το δόγμα του "σοκ" που το χουν κάνει ευαγγέλιο  και καθημερινή πρακτική πλεον  είναι ένας φαύλος κύκλος, στον οποίο έχουν πέσει κι αυτές  μέσα .Δεν είναι μόνο ότι παίζουν με τους  παπαγάλους  τεχνοκράτες που  μοιράζουν τους διαχωρισμούς στην κοινωνία. Είναι που οι "προβληματικοί και οι διαφορετικοί",όπως τα παιδιά και οι γονείς των ατόμων με ειδικές ανάγκες δίνουν εξετάσεις -χατιρικά άραγε;-στην Αθήνα  και στη Θεσσαλονίκη και πρέπει να πεταχτούν έξω.Μαζί με αυτούς  και όσοι  που η σκέψη τους δεν συμπλέει με την "ιδεολογία" της εξουσίας
 .Αλλά σιγά σιγά αποκαλύπτεται  ότι στόχος τους μοναδικός και τελευταίος, που τους έχει απομείνει ,είναι το να τρομοκρατούν με κάθε ευκαιρία και να κάνουν μια απεγνωσμένη  και ύπουλη προπαγάνδα  κάθε μέρα να απαξιώσουν τις αξίες των ανθρώπων και να προχωρήσουν τους σχεδιασμούς  που έχουν για σχολεία που θα εξυπηρετουν τις ελιτ . .

Αντιδράσεις και σχόλια  μπορείτε να δείτε στα παρακάτω:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου